ActiveCampaign vs. Mailchimp: hvilket værktøj foretrækker du?

ActiveCampaign og Mailchimp er begge populære værktøjer til email marketing til små og mellemstore virksomheder, men hvordan adskiller de sig, og hvad kan den ene, som den anden ikke kan?

Næsten alle, der har stiftet bekendtskab med e-mail-marketing kender Mailchimp.

E-mail-marketing platformen blev lanceret i 2001 og har siden da haft stor succes blandt små virksomheder på grund af dens brugervenlige værktøjer og målrettede branding.

Men hvis du leder efter en alternativ til Mailchimp, bør du tage et kig på ActiveCampaign. Denne platform er kendt for sine kraftfulde marketing automatisering funktioner, som selv erfarne marketingfolk værdsætter – og det samme vil du. 

Du har måske brugt Mailchimp i årevis og måske endda prøvet ActiveCampaign. Hvis du overvejer, hvilket værktøj du skal bruge, er dette blog indlæg værd at læse for dig – Så får du en bedre ide om hvilket system der passer bedst til dine behov.

Forskellen mellem Mailchimp og ActiveCampaign:

Mailchimp er et glimrende valg for personer, der er nye inden for e-mail-marketing. Mens begge platforme tilbyder mere end blot e-mail-oprettelse, herunder funktioner som oprettelse af landingssider og marketing automatisering, tilbyder Mailchimp en samlet set en mere enkel brugeroplevelse.


Mailchimp giver mening for en lille virksomhed, der ikke har et dedikeret marketingteam, og hvor en person er ansvarlig for flere opgaver. ActiveCampaign har flere funktioner og muligheder, hvilket kan være overvældende for en person med begrænsede kompetencer indenfor e-mail værktøjer.


Mens begge platforme tilbyder lead scoring, bruger Mailchimp et femstjernet system, der vurderer abonnenter baseret på, hvor ofte de åbner e-mails eller klikker igennem. Denne funktion giver en grundlæggende forståelse af, hvordan abonnenter reagerer på dine e-mails, og er derfor en god mulighed hvis du
kun ønsker en generel ide om engagement niveauet for dine kontakter.

Hvis du vil gå mere i dybden, tilbyder ActiveCampaign muligheden for at tilføje eller trække point fra en abonnements profil baseret på, om de opfylder visse kampagnebetingelser eller ej. Denne funktion kan markant forbedre personalisering og segmentering. ActiveCampaign giver dig et dybere indblik i hvilke kontakter der engagere og respondere positivt på din kommunikation.

Let eller avanceret?

Mailchimp er kendt for sin brugervenlige grænseflade, som omfatter let tilgængelige grundlæggende funktioner til at oprette e-mails og automatiseringer. Platformen guider brugerne trin for trin gennem processen.

 

I sammenligning tilbyder ActiveCampaign mere avancerede automatiserings funktioner, som giver brugerne af systemet mulighed for at oprette automatiserede kunderejser. Mens platformen kræver mere indsats for at mestre, tilbyder den nyttige ressourcer, herunder pop-up-vejledninger, en startside med links til videovejledninger, glimrende muligheder for teknisk support og en med et stor mængde artikler til at hjælpe dig. 

 

Hvis du leder efter en simpel e-mail-marketing-løsning, er Mailchimp et fantastisk valg. Hvis du dog er villig til at investere tid i at lære avancerede funktioner, tilbyder ActiveCampaign et mere omfattende sæt af værktøjer.

Investér mere i din virksomhed

Ved første øjekast ser Mailchimp og ActiveCampaign ud til at tilbyde lignende prisplaner. Begge platforme tilbyder fire niveauer med forskellige priser baseret på funktioner og antallet af kontakter. Når man imidlertid ser på start-planerne, er ActiveCampaign faktisk billigere end Mailchimp og tilbyder også meget mere!

 

Til samme pris inkluderer Mailchimps plan tre kontakt lister, 50.000 kontakter og funktioner som adfærds sporing og A/B-test.

ActiveCampaigns plan tilbyder ubegrænsede kontakt lister, ubegrænsede inaktive kontakter og adgang til over 150 email-templates samt et væld muligheder indenfor automatisering, A/B-test og segmentering.

 

Begge platforme omfatter grundlæggende funktioner som automatiserede kunderejse med, nyhedsbreve, segmentering, kontakt tagging og formularer.

ActiveCampaign tilbyder dog et dynamisk kundepleje (CRM)-værktøj til virksomheder, der ønsker at tage skabe bedre sammenspil mellem deres marketing og salg ved hjælp af automatisering og CRM-teknologi. Med ActiveCampaign har virksomheder adgang til lead scoring, automatisering test, automatiserede kunderejser og automatisering af SMS-marketing. Mailchimp tilbyder kun en grundlæggende CRM og få SMS-marketing funktioner.

 

Sammenfattende kan man sige, at Mailchimps prisstruktur for grundlæggende værktøjer og funktioner måske er mere konkurrencedygtig, men ActiveCampaign tilbyder meget mere til virksomheder, der ønsker at forbedre samspillet mellem deres marketing og salg med avancerede automatiserings- og CRM-værktøjer.

ActiveCampaign tilbyder mere avancerede marketingautomatiseringsfunktioner

Selvom begge tjenester yder fremragende præstationer inden for e-mail-marketing, tilbyder ActiveCampaign ekstra værktøjer til SMS-marketing og website-meddelelser i automatiserede kampagner end Mailchimp.

A/B-test er en anden væsentlig funktion for at forstå abonnenters adfærd. Både ActiveCampaign og Mailchimp tilbyder muligheder for split-testning inden for en automatiseret kunderejse, men ActiveCampaign tillader flere kriterier som konverteringer, dato og antal kontakter. 

En fremtrædende funktion i ActiveCampaign er dens muligheder indenfor automatisering. Med dette værktøj kan du se flere automatiserede rejser på en enkelt kort, se hvordan de er forbundet, og spore, hvordan de samarbejder. I sammenligning viser Mailchimp kun enkeltrejser i dashboardet for kunderejser.

Alt i alt er ActiveCampaign et mere avanceret marketing automatisering værktøj med dynamisk CRM, SMS-marketing og splittest funktioner. Hvis du er klar til at opgradere fra enklere automatiserings værktøjer, er ActiveCampaign en af de bedste Mailchimp-alternativer.

Hvis du er interesseret i at prøve ActiveCampaign, får du her muligheden for at få en prøveperiode på 14 dage.

Så har du mulighed for at teste funktionaliteter, der opfylder dine nuværende behov – Start din prøveperiode her.

Har spørgsmål til ActiveCampaign? Udfyld nedenstående formular.

Har du spørgsmål til ActiveCampaign?

Udfyld formular og få afklaring på dine spørgsmål